Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Scanias busschef går vidare

Anna Carmo e Silva går vidare inom Scania från jobbet som chef för Scania Buses & Coaches. Foto: Ulo Maasing.

Anna Carmo e Silva, chef för Buses & Coaches Scania CV AB, har utsetts till ny chef för strategi och affärsutveckling på Scania från och med 1 november. Hon efterträder där Gustaf Sundell som har utsetts till chef för Mobility Solutions och medlem av Scanias verkställande ledning från och med samma dag. Både Gustaf Sundell och Anna Carmo e Silva rapporterar till Christian Levin, vd och koncernchef för Scania.

Mobility Solutions, där det helägda dotterbolaget LOTS Group ingår, är en enhet som bildades våren 2021 med syfte att ta till vara på affärsmöjligheter i det framtida transportekosystemet. Enheten ansvarar för att driva utveckling av nya affärsmodeller utanför den nuvarande kärnverksamheten, utöka Scanias roll i transport- och logistikvärdekedjan samt utveckla och kommersialisera erbjudandet för automona lösningar.

– Vår bransch genomgår en radikal förändring driven av teknikutveckling och krav från kunder och samhället. Vi behöver stärka vår förmåga att hantera affärsinnovation utanför vår befintliga affärsmodell för att vi ska kunna lösa de komplexa utmaningar som uppstår i vårt ekosystem och accelerera skiftet tillsammans med våra kunder och partners, säger Gustaf Sundell som började på Scania 2008.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)