Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Köper 200 dubbeldäckare på en gång

Stagecoach har beställt 200 dubbeldäckare från ADL, Alexander Dennis. Foto: ADL.

Den brittiska busstillverkaren Alexander Dennis, ADL, har fått en order på 200 dubbeldäckare av modell Enviro400. Ordern är den största enskilda beställningen på bussar i Storbritannien sedan2019. Beställare är Stagecoach som ska sätta bussarna i trafik i flera av de områden i England där företaget har verksamhet, från Torquay i sydväst till Newcastle i nordöstra England. Samtliga bussar ska levereras under nästa år.

– Efter de utmaningar som både operatörer och busstillverkare i Storbritannien har mött de senaste åren är det ett värmande steg på vägen mot en återhämtning att åter se betydande volymer av fordon beställas av landets största operatör Stagecoach, säger Paul Daviens, vd och styrelseordförande för Alexander Dennis.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)