Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Connect Bus tog hem Blekinge

Blekingetrafiken har avgjort sin stora upphandling av busstrafik.

Connect Bus Sandarna tog hem Blekingetrafikens stora upphandling av busstrafik. Upphandlingen avgjordes på fredagsförmiddagen. Det betyder att ett för Blekinge nytt trafikföretag tar över trafiken från augusti 2024.

Avtalet omfattar all linjelagd busstrafik i Blekinge samt skolskjutstrafik i Karlshamn, cirka 130 bussar, en avtalstid på tio år och har ett totalt värde på cirka 3 miljarder kronor. Connect Bus lämnade det ekonomiskt mest fördelaktiga anbudet, uppger Blekingetrafiken.

– Det är glädjande att vi har fått in konkurrenskraftiga anbud. Busstrafiken står för hela 75 procent av alla resor som görs med Blekingetrafiken och i det nya avtalet fortsätter vi fokusera på nöjda kunder, kostnadseffektiv trafik och ökad hållbarhet säger Mona Glans, Trafikdirektör på Blekingetrafiken.

Kundens upplevelse av resan får ett ökat fokus genom årliga ombordundersökningar för upplevd nöjdhet. Resultatet av undersökningarna genererar en kvalitetsersättning till trafikföretaget.

– Vi sätter kundens upplevelse i centrum och tillsammans med trafikföretaget kommer vi aktivt arbeta för att utveckla kvaliteten och förbättra kundnöjdheten, säger Mona Glans.

Minst 50 procent av trafiken kommer att köras av elbussar som bidrar till att skapa en attraktivare stadsmiljö med renare luft och tystare trafik. Miljökraven utgår från Region Blekinges Trafikförsörjningsprogram samt de branschgemensamma miljökravsrekommendationerna.

Avtalsspärr löper i tio dagar fram till och med den 30 januari.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)