Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tunga namn till Busstorget

Infrastrukturminister Andreas Carlsons (KD) närmaste medarbetare Johan Davidson kommer till Busstorget. Foto: Kristian Pohl, regeringskansliet.

Det är nu klart att ytterligare två tunga namn kommer att medverka på Busstorget som äger rum den 20-21 april på Aronsborgs Konferenshotell i Bålsta, nordväst om Stockholm. Busstorget är den årliga mötesplatsen för bussresearrangörer, turistbussföretag och deras samarbetspartners och arrangeras av Sveriges Bussföretag i samarbete med de stora turistbuss-leverantörerna.

Ett av de nya namnen är Johan Davidson, statssekreterare i landsbygds- och infrastrukturdepartementet. Johan Davidson är infrastrukturminister Andreas Carlsons (KD) närmaste medarbetare och ansvarig för planering och samordning i departementet.

– Vi märker att när fler människor återigen vill resa och mötas så har bussen en viktig roll att fylla för att bidra till återstarten av hela den svenska besöksnäringen. Därför är det verkligen jättekul att Johan Davidson besöker Busstorget! Det visar att regeringen prioriterar turismnäringen och transportfrågor, säger Anna Grönlund branschchef Sveriges Bussföretag.

– Många bussföretags verksamhet är kritiska och viktiga inslag i samhället. De bussföretag som kör exempelvis turist- och beställningstrafik med buss är också en viktig resurs när den regionala busstrafiken behöver förstärkas eller när tågen stannar. För kulturlivet, idrottsvärlden och föreningssverige är möjligheten att resa tillsammans i buss viktig.

Även Vasaloppets vd Johan Eriksson deltar på Busstorget. Där ska han spana kring vilka trender som kommer påverka framtidens evenemang och resande. Vasaloppet är världens största långlopp på skidor. Vasaloppets vintervecka med längdskidåkning och Vasaloppets sommarvecka med mountainbikecykling och löpning lockar årligen nära 100 000 anmälda deltagare.

Sveriges Bussföretag arrangerar konferensen Busstorget tillsammans med fordonstillverkarna MAN, Mercedes, Neoplan, Scania, Setra, VDL och Volvo.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)