Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Starkt uppåt för Daimler Buses

I Daimler Buses ingår bl a Setra. Foto: Ulo Maasing.

Daimler Truck (där Daimler Buses ingår) ökade i fjol sin försäljning kraftigt. Och mest ökade bussförsäljningen. Den totala försäljningsökningen i fjol uppgick till 14,2 procent, jämfört med 2021. I absoluta tal ökade Daimler Truck försäljningen av lastbilar och bussar till 520 291 enheter förra året, vilket kan jämföras med 455 445 enheter år 2021. Det framgår av färsk kapitalmarknadsinformation från Daimler Truck.

Allra mest ökade Daimler Buses, där bland andra Setra och Mercedes-Benz bussar ingår. I fjol sålde Daimler Buses 24 041 enheter, en ökning med 28,3 procent från 2021 då försäljningen uppgick till 18 736 enheter.

Inom lastbilsverksamheten ökade Daimler Trucks Nordamerika försäljningen med 15,2 procent till 186 779 enheter, Mercedes-Benz lastbilar ökade med 17,7 procent till 166 369 enheter och Daimler Truck Asien ökade med 8,8 procent till 155 967 enheter.

– Vi har avslutat vårt första år som ett självständigt företag med ett förväntat starkt försäljningsresultat som understryker vår starka marknadsposition. Trots den utmanande makroekonomiska situationen 2022 har vi ökat försäljningen av lastbilar och bussar, säger Daimler Trucks vd Martin Daum.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)