Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Uppland: 11 300 försenade från start varje månad

11 300 regionbussturer i månaden i Uppland var i höstas försenade redan från start. Foto: Ulo Maasing.

UL-trafiken i Uppland har stora problem med punktligheten. I genomsnitt 11 300 turer med regionbussarna i Uppland var under hösten försenade redan från start, rapporterar Sveriges Radio P4 Uppland. Trafiken körs av bussoperatören Keolis.

En bussförare som SR intervjuat berättar att utlovade förbättringar i arbetstiderna inte har förverkligats.

Föraren visar hur hon, när hennes arbetspass började vid fem på morgonen, hade sjutton minuter på sig att kontrollera bussen, ställa in förarplatsen, logga in och sedan köra den fem kilometer långa sträckan till Uppsala centralstation, låta resenärerna stiga på och sedan köra.

Inför våren har Keolis lagt på mer tid för att säkerställa att förarnas tid ska räcka till , säger David Verständig, chef för planering- och trafikstöd samt biträdande produktionsdirektör på Keolis Sverige, till P4 Uppland.

– Det är en läroprocess, men vi anstränger oss för att vara så lyhörda som möjligt, säger han.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)