Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dyrare drivmedel ger indragna bussar

Jönköpings Länstrafik förbereder stora nerdragningar i sommar. Arkivbild: Ulo Maasing.

Från allt fler håll i landet kommer signaler om nerdragningar i kollektivtrafiken, främst på grund av de höga drivmedelspriserna. Jönköpings Länstrafik, JLT, förbereder nu en nerläggning av flera busslinjer och indragna turer eftersom man måste spara 40 miljoner kronor, skriver Jönköpingsnytt. Förändringarna ska börja gälla från tidtabellsskiftet i juni.

JLT har tagit fram ett förslag till nerskärningar och har mötts av oro från flera kommuner.

Bland annat ska expressbusslinje 540 mellan Jönköping och Tranås läggas ner och på andra linjer minskas turtätheten kvällstid.

– Vi har tittat på busslinjer där det gör minst ont att dra ner. Det är linjer där vi ser ett lågt antal resande och vi har velat undvika att pendlare till jobb och skola berörs, men givetvis drabbas någon. Jag tycker att vi har haft en bra dialog med kommunerna även om det alltid är tufft att prata om att vi måste spara, säger Carl-Johan Sjöberg, trafikdirektör på JKT till Jönköpingsnytt.

Hela förslaget med vilka busslinjer som berörs av neddragningen beskrivs fortfarande som ett arbetsmaterial och är därmed inte offentligt ännu.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)