Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Sammanslagning över sundet

ForSeas färja Aurtor på rutten mellan Helsingborg och Helsingör. Foto: ForSea.

De två rederierna Molslinjen och ForeSea slås nu samman till ett rederi. I slutet av januari förvärvade danska Molslinjen Forsea som trafikerar färjelinjen Helsingborg – Helsingör (klicka här). Vd för det sammanslagna rederiet, som går under namnet Molslinjen, blir ForSeas vd Kristian Durhuus.

– Nu ska ForSea och Molslinjen integreras till ett sammanhållet rederi, väl rustat för den nuvarande och framtida gröna omställningen, vilket kommer att vara avgörande för sjöfarten kommande år, säger Kristian Durhuus som tillträder sin nya befattning den 15 mars.

Molslinjens nu varande vd Carsten Jensen blir ny vd för Nordic Ferry Infrastructure (NFI) i Oslo. NFI är ett holdingbolag som äger både Molslinjen och det norska transportbolaget Torghatten.

Molslinjen är Danmarks största passagerarfärjerederi med över 1,200 anställda och 15 fartyg. I samarbete med Herning Turist driver Molslinjen bussar under varumärket Kombardo Expressen på direkta busslinjer till/från Köpenhamn – Aarhus, Aalborg, Randers, Holstebro, Herning, Silkeborg och Rønne.

ForSea driver färjelinjen Helsingborg – Helsingör och har en flotta om fem fartyg.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)