Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Satsar på kollektivtrafik till skidbacken

Värmlandstrafik satsar på fritidsresor. Foto: Värmlandstrafik.

Värmlandstrafik lanserar inför sportlovet på en ny linje till skidbackarna. Linjen går mellan Sunne resecentrum och Sunne Ski & Bike under sportlovet. ”Vi vill att våra kunder ska se kollektivtrafiken som en smart lösning för alla typer av resor, inte bara för pendling till jobb och skola”, säger Markus Bergman, trafikchef regionbuss på Värmlandstrafik.

Den nya linjen, 230, har tagits fram genom ett samarbete mellan Värmlandstrafik och Sunne Ski & Bike, går två turer i vardera riktningen under vecka 9. Bussen är utrustad med skidställ och gör det möjligt för skidsugna värmlänning att åka kollektivt hela vägen till skidanläggningen. Bussturerna är också anpassade till tåget mellan Karlstad och Sunne.

– Vi vill att våra kunder ska se kollektivtrafiken som en smart lösning för alla typer av resor, inte bara för pendling till jobb och skola. Att bättre knyta ihop vår trafik med olika typer av upplevelser är något som vi vill göra mer av, säger Markus Bergman som är trafikchef regionbuss på Värmlandstrafik.

Region Värmland antog 2021 ett nytt trafikförsörjningsprogram och målbild för kollektivtrafiken. I denna breddades Värmlandstrafiks uppdrag, från att främst handla om arbets- och studiependling till att även fokusera på fritidsresandet. I praktiken handlar det om att mer fokus kommer läggas på värmlänningarnas resebehov under fritiden.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)