Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

FlixBus ökar med Sandviken – Nynäshamn

FlixBus startar i vår en ny linje från Sandviken till Nynäshamn och Gotlandsfärjorna. Foto: FlixBus.

Expressbussföretaget FlixBus startar i vår en ny bussförbindelse mellan Sandviken och Nynäshamns färjeterminal via Arlanda och Stockholm. Första turen avgår den 27 april från Sandvikens resecentrum. Linjen kommer att köras av FlixBus nya partner Wallners Buss. Samarbetet innebär att sju nya destinationer läggs till i FlixBus nätverk.

Linjen utgår från Sandviken vidare till Gävle, Uppsala, Arlanda Flygplats, Stockholm Cityterminal och slutligen Nynäshamns färjeterminal. Linjen kommer att passa avgång- och ankomsttid med färjan till Gotland vilket innebär att även gotlänningarna får en ny direktförbindelse.

Linjen körs av Wallners Buss. Det är ett familjeägt bussbolag som bedrivit bussverksamhet i fyra generationer.

– Idag saknas en bra förbindelse som trafikerar dessa orter. Vi ser därför fram emot att få köra Sandviken och gävleborna till Uppsala, Stockholm och Arlanda flygplats. Dessutom går linjen hela vägen till Nynäshamn så de resenärer som ska till Gotland behöver inte byta buss i Stockholm, säger Maria Wallner ägare av Wallners buss.

Den nya linjen trafikeras torsdag – måndag med en avgång om dagen i vardera riktningen.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)