Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fria resor och fler Flexlinjer i Göteborg

Flexlinjen i Göteborg utökas med 42 Sigma 7 elbussar från brittiska Mellor. Foto: Per-Olof Ek.

Göteborgs stad och Västtrafik gör nu en storsatsning på flexlinjerna i Göteborg. Från den 6 mars kan alla med färdtjänsttillstånd resa avgiftsfritt med Flexlinjen. I sommar utökas dessutom trafiken med fyra nya linjer.

Flexlinjen är en del av kollektivtrafiken som kör i begränsade områden och kan komma närmare en destination än vanlig kollektivtrafik. Den som har färdtjänsttillstånd kan reser avgiftsfritt från 6 mars.

Den 19 juni startar fyra nya linjer med Flexlinjen. All flexlinjetrafik kommer att köras med elbussar från den 19 juni på det nya trafikavtalet med Connect Bus som har beställt 42 små elbussar av modell Sigma 7 från brittiska Mellor.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)