Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Göteborgsföretag fixar kommunikation i Jämtland Härjedalen

Marcus Berglund, vd för Pilotfish. Foto: Pilotfish.

Det göteborgsbaserade IT-företaget Pilotfish ska leverera en kommunikations-plattform till kollektivtrafiken i Jämtland Härjedalen. Systemet ska rullas ut under våren och sommaren. Det är en öppen lösning för kommunikation mellan fordon, uppkopplad utrustning ombord i dessa och olika system hos bland andra länstrafiken eller bussföretag, exempelvis trafikinformation, fordonsdata med mera.

Det system som Pilotfish ska leverera till Region Jämtland Härjedalen är företagets Pilotfish Vehicle Communication Platform (VCP) som är uppbyggt efter den öppna internationella standard som organisationen ITxPT står bakom.

I ITxPT är lång rad aktörer inom internationell kollektivtrafik medlemmar, från myndigheter till operatörer och leverantörer till branschen. I styrelsen ingår företrädare från bland andra Nobina, Västtrafik, UITP, Transport for London och busstillverkarna Daimler, Volvo och Iveco.

– Vi är glada över att ha vunnit detta anbud och utökar därmed vårt närvaro på vår hemmamarknad, Sverige. Pilotfish VCP är resultatet av lång och målmedveten utveckling, och vi är övertygade om att det kommer att ge Region Jämtland Härjedalen en framtidssäker lösning, säger Marcus Berglund, vd för Pilotfish.

Pilotfish huvudägare är tyska Voith som är en av de stora leverantörerna av växellådor, drivlinor med mera till bussindustrin.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)