Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stark återstart för största resmässan

Världens största resmässa, ITB i Berlin, återöppnade på tisdagen i fysisk form. Foto: Messe Berlin.

Världens största resmässa, ITB i Berlin, återöppnade för första gången efter pandemin i fysisk form på tisdagen. Årets mässa är något mindre än tidigare och även några dagar kortare eftersom ITB nu är en ren fackmässa. Publikdagarna är avskaffade. Men formatet på mässan är ändå imponerande.

På plats finns omkring 5500 utställare från 161 länder. Koneferens- och seminarieprogrammet har 400 talare på fyra scener.

Och även om årets ITB är mindre än mässorna innan pandemin är det tydligt att rese- och turistnäringen är på väg tillbaka i full fart. Även Ukrainas turistbyrå och Kiev finns på mässan, om än med en liten monter – men med blicken riktad mot framtiden.

I samband med ITB brukar det ansedda turismforskningsinstitutet IPK International presentera sin årliga analys av den globala turismen. Årets analys pekar mot att det internationella resandet i år närmar sig 2019 års nivå på flertalet marknader.

Under 2022 ökade utlandsresandet i världen med 90 procent med Europa i ledningen med en ökning på 92 procent. Främst ökade fritids- och semesterresandet, medan utvecklingen inom affärsresor var något svagare. Bland fritidsresorna toppade sol- och badresor med storstadssemestrar på andra plats.

ITB pågår till och med torsdag denna vecka.

Taggat som: , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)