Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Guldbussen till Tobbes Resor och Eva Larson

Erica Kåll (t h) på Tobbes resor blev årets vinnare av Guldbussen. Hederspriset gick till Eva Larson. Foto: Paula Isaksson.

Tobbes Resor i Avesta blev årets vinnare av priset Guldbussen. Priset delades ut på RK Travel Groups egen TUR-mässa och togs emot av Erica Kåll. Ett hederspris delades också ut till en något överraskad Eva Larson som har jobbat i resebranschen i drygt 50 år. 

Av Paula Isaksson

När Tobbes Resor startades 1989 av Torbjörn Kåll var hans motto att resenärerna skulle kunna koppla av från att resan började till att den slutade. Samma år träffade han också Erica Kåll och tillsammans drev de företaget fram till 2008 då Tobbe blev svårt sjuk. Två år senare tog Erica över företaget och har drivit det i egen regi sedan dess.

Juryns motivering löd:

”Erica Kåll har en förmåga att få människor att känna sig sedda samtidigt som hon håller en varm och hög servicenivå, alltid med professionalism. Hon är snabbfotad, förutseende och en duktig kommunikatör. Erica får Guldbussen för sin framåtanda och sin eviga optimism, trots stora utmaningar i livet och på jobbet. Nog är det också som hon själv beskriver det på sin hemsida, att i Dalarna är man genuin, okonstlad där trygghet och kvalitet ska vara en självklarhet. Precis som Erica är som person och precis som Tobbes vision en gång var.”

– När Tobbe blev sjuk lovade jag att driva företaget vidare som han ville. Och det verka som jag har lyckats med det, sa en rörd Erica Kåll efter prisutdelningen.

Priset Guldbussen är instiftat för att lyfta turistbussbranschen och ett företag, eller en person, i branschen som har gjort något för att utveckla och inspirera andra. 

Dessutom delades Guldbussens hederspris ut. Det gick till Eva Larson som prisades för sina hela 50 år i branschen. Hon inledde sin karriär som värdinna på jordenrunt-kryssningar och fortsatte sedan som försäljningschef på Hotel Europa i Göteborg, verksamhetschef på Pool Resor och lärare på Uddevallas turistutbildning. Till sist kom hon till Björks resor.

Så här löd juryns motivering:

”Eva har ett stort samhällsengagemang för den ”lilla människan”. Utöver sitt arbete är hon även ENGAGERAD ideellt, bl.a. inom dagisverksamhet för rumänska barn och på Räddningsmissionens livsmedelsbutik MatRätt. Beställ in en Eva Larson i baren nästa gång. Det blir en cocktail av: energi, positivism, humanism och glädje.”

Grattis både Erica och Eva säger vi på Bussmagasinet!

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)