Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Norsk bussjätte kör serviceresor i Västerbotten

Harriet Söder, vd för Länstrafiken Västerbotten tillsammans med bussföraren Fredrik Sundqvist, Boreal. Foto: Boreal.

Den norska bussjätten Boreal och Länstrafiken i Västerbotten har tecknat avtal om drift av serviceresor i Västerbotten, främst sjukresor och resor för personer med nedsatt funktionsförmåga. Det totala kontraktsvärdet är över 170 miljoner kronor.

Avtalet löper på fyra år från den 1 februari nästa år och omfattar totalt 46 fordon i Sorsele, Vilhelmina, Storuman, Lycksele och Malå. Flera av fordonen är specialbyggda för att ta rullstolar och även liggande patienter. Kontraktet kommer att ge arbete åt ett 50-tal förare.

I Sverige bedriver Boreal sedan tidigare busstrafik i kommunerna Bjurholm, Lycksele, Norsjö, Malå och Skellefteå.

– Serviceresor är en viktig och samhällsnyttig tjänst och vi ska göra vårt yttersta för att passagerarna ska få en bra och säker reseupplevelse, säger koncerchef Kjetil Førsvoll i Boreal.

– Boreal har ett starkt fäste i regionen, och transporterar även «bygdens lag» – Skellefteå AIK, som nu har kämpat sig till semifinal i svenska hockeyligan.

Boreal driver kollektivtrafik med buss, båt och spårvagn. Huvudkontoret ligger i Stavanger i Norge och Boreal har 2 700 anställda. Boreals huvudkontor i Sverige ligger i Skellefteå.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)