Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Betalkortsblipp även i väst

Västtrafik inför kontaktlös betalning i zon A. Foto: Jesper Wiberg.

Nu inför även Västtrafik möjligheten för resenärerna att blippa sitt betalkort i kortläsaren på bussar, spårvagnar och båtar när de gör en enkelresa. Betalkortet fungerar då som en enkelbiljett och resenären slipper ladda ett Västtrafikkort eller att ha appen Västtrafik To Go. Den kontaktlösa betalningen införs den 9 maj och gäller för resor i Västtrafiks zon A.

– Att blippa sitt betalkort har blivit ett vanligt sätt att betala idag. Därför erbjuder vi nu våra resenärer ytterligare ett smidigt sätt att köpa sin resa i zon A. Blippa är ett bra alternativ för de som inte reser så ofta, inte minst Göteborgs alla turister och besökare, säger Karin Wadmark, försäljningschef på Västtrafik.

Det kommer gå att blippa betalkort på spårvagnar, bussar och båtar som kör inom zon A och funktionen ersätter biljettautomaterna ombord på spårvagnarna. På bussarna i zon B och C kommer resenärerna fortsatt kunna köpa biljett av föraren ombord.

I Göteborg kommer endast alla kontokort från Visa eller Mastercard att kunna användas till skillnad från Stockholm där även American Express fungerar.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)