Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny tjänst ska förenkla laddning av elbussar och ellastbilar

Scania lanserar i höst en ny tjänst för laddning av elbussar och ellastbilar. Bild: Scania.

Fordonstillverkaren Scania lanserar i höst en tjänst som ska ge en enkel tillgång till laddnätverk som är anpassade för bussar och lastbilar – Scania Charging Access. Nätverket ska vara tillgängligt för företag med blandade fordonsflottor. Syftet är enligt Scania att underlätta övergången till eldrift. Kunderna ska erbjudas fasta och förutsägbara priser utan dolda avgifter och planera, genomföra och betala för laddningen via en enda tjänst.

Enligt fordonsjätten ska Scania Charging Access lanseras i ett flertal europeiska länder i oktober och gradvis expandera till att omfatta publika laddnätverk skräddarsydda för tunga fordon.

– Scania Charging Access jämnar vägen och tar bort den stress som är förknippad med publik laddning längs vägen genom att ge tillgång till ett välutvecklat nätverk och besvärsfri administration, säger Fredrik Allard, Senior Vice President och chef för E-Mobility inom Scania.

– Jag är övertygad om att tjänsten kommer att bidra till att öppna för en storskalig elektrifiering av bussar och lastbilar i olika slags tillämpningar i Europa.

Gränssnittet gentemot kunderna sker genom My Scania (för översikt, planering och administration) och den nyligen lanserade Scania Driver App, som ger förarna möjlighet att se var laddarna finns, att räkna ut avståndet dit och att övervaka själva laddningen. Scania Charging Access är tillgängligt för kunder med blandade flottor.

– Vår ambition är att skapa laddlösningar som ger ett verkligt kundvärde i form av enkelhet och tillförlitlighet, förklarar Fredrik Allard. Genom att använda vår laddtjänst kan kunder få säker och relevant information om var de hittar de laddstationer som lämpar sig för tunga fordon och en förvissning om att de betalar ett rimligt lokalt pris. Hittills har kunder kämpat med olika appar, villkor och fakturor, inte olikt den röriga situation som personbilsanvändare upplever.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)