Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Digital sightseeing utan buss eller båt

Sightseeing på plats à la Stromma. Bild: Stromma.

Det stora sightseeingföretaget Stromma lanserar nu sightseeing på plats i Stockholm – utan vare sig buss eller båtfärd. VR City Ride heter konceptet som är hämtat från Nederländerna och som kombinerar virtuell verklighet, sightseeing och en berg- och dalbanefärd på ett helt nytt sätt! Och snabbt går det med sightseeingturen.

VR City Ride är en digital upplevelse med spänningsmoment samtidigt som resenären får se staden på två och en halv minut. Den virtuella åkturen går genom ett detaljrikt animerat Stockholm, från Kungsträdgården, via Gamla stan, Djurgården, Strandvägen och tillbaka till Kungsträdgården. Under färden rör sig de äggformade stolarna där resenärerna sitter med en 6D-rörelse tillsammans med bild, ljud och vindeffekter.

– Stromma erbjuder idag klassisk sightseeing med båtar och bussar, säger Patric Sjöberg, vd för Strömma Turism & Sjöfart AB.

– Vi har under en tid letat efter upplevelser som bygger på ny teknik. Med VR City Ride Stockholms innovativa teknik kan vi nu erbjuda en helt ny sightseeingupplevelse.

Under maj-september finns VR City Ride Stockholm i Kungsträdgården i en specialbyggd container med fyra VR-enheter.

– Konceptet är helt unikt och har marknadens högsta digitala VR-kvalitet. Efter en första stor framgång i Amsterdam är vi mycket stolta över att ha skapat en helt ny VR City Ride för en av Europas vackraste städer, Stockholm, säger Peter Hillebrands, skapare och grundare av konceptet VR Ride International.

VR City Ride Stockholm samägs av Stromma och nederländska VR Ride International.

Taggat som: ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)