Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mångmiljardorder på elbussar till Volvoföretag

Nova Bus, Volvo Bussars nordamerikanska dotterbolag, har fått en order på elbussar till ett ordervärde på upp till 16 miljarder kronor. Foto: Nova Bus.

Volvo Bussars nordamerikanska dotterbolag Nova Bus har fått en order på elbussar till ett högsta ordervärde på cirka 16 miljarder svenska kronor (2 114 miljoner kanadensiska dollar). Ordern är den största elbussordern hittills i Nordamerika. Vi rapporterade i april om ordern som nu också har blivit officiellt bekräftad.

Ordern är uppdelad i två delar. Dels en fast order på 339 elbussar av Novas modell LFSE+ samt en option på ytterligare 890 bussar. Beställare är lokaltrafiken i Montréal, Société de transport de Montréal (STM). STM företräder i upphandlingen kollektivtrafikföretagen i delstaten Quebec, Association du transport urbain du Québec.

Nova Bus LFSe+ är en tolvmeters batteribuss. Bussarna ska levereras under en treårsperiod från 2025 och framåt. Ordern är ett uttryck för Quebecs mål att 55 procent av bussarna i delstatens kollektivtrafik ska vara eldrivna 2030. Varje ny buss som köps in från 2025 ska också vara helt eldriven.

Chassierna kommer att tillverkas i Nova Bus´ fabriker i Saint-François-du-Lac och Saint-Eustache i Kanada. Nova Bus har sedan 1997 levererat mer än 6 000 bussar till i kollektivtrafikföretag Quebec

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)