Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fortsatt satsning på Östersjön för Stena Line

Stena Line har förvärvat driften av färjeterminalen i Ventspils, Lettland. Foto: Stena Line.

Färjerederiet Stena Line satsar på fortsatt expansion i Östersjön. På onsdagen blev det klart att Stena Line har förvärvat driften av färje- och RoRo-terminalen i den lettiska hamnstaden Ventspils. Stena har trafikerat Ventspils sedan 2012.

Rederiet uppger att dess direkta ägande av verksamheten i Ventspils ger Stena Line initiativet när det gäller framtida tillväxtmöjligheter när Lettland fortsätter att växa i betydelse som en sjöfartsnation.

– Östersjön är ett viktigt tillväxtområde för Stena Line. Genom investeringen i Ventspils visar vi vårt engagemang när det gäller att utveckla vår verksamhet i Lettland, säger Stena Lines vd Niclas Mårtensson.

Affären förutsätter ett godkännande av konkurrensmyndigheterna.

Taggat som: ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)