Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Få svenskar vill avstå utlandssemester

Mer Europa, färre långresor men fortsatt reslust bland svenskarna. Foto: Ulo Maasing.

Trots det osäkra ekonomiska läget väljer få svenskar att helt avstå från utlandssemester. Många väljer dock resor på kortare avstånd än långresor. Det visar resebyrån Tickets senaste Sifoundersökning.

Enligt undersökningen väljer endast tretton procent av svenskarna att avstå sin semesterresa på grund av det osäkra ekonomiska läget, och 52 procent väljer i stället att anpassa sitt resande genom att till exempel välja resmål utifrån budgeten eller genom att jaga billigare flygbiljetter.

33 procent av svenskarna förändrar över huvud taget inte sina semesterplaner på grund av ekonomin.

– Vår statistik visar en tydlig trend mot resor inom Europa i stället för mer långväga destinationer, vilket kan bero på att dessa resor dels är snabbare och smidigare men oftast även är mer ekonomiska än längre resor, säger Vincent Goodbrand, PR- och kommunikationsansvarig för Ticket.

Enligt Ticket ser sommaren i år ut att bli extra populär för utlandsresor, med en ökning på hela 28 procent i bokningsläget jämfört med 2019.

Taggat som: ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)