Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Klart med ägarskifte i två Arrivabolag

En av Arriva Danmarks bussar på Arhus busstation. Foto: Arriva Danmark.

Försäljningen av buss- och tågoperatören Arrivas danska och serbiska verksamhet är nu klar. Den tyska kapitalfonden Mutares har slutfört förvärvet av den danska och serbiska affärsverksamheten från Arriva Group, som är en del av Deutsche Bahn AG. Förvärvet av Arrivas polska bussverksamhet kommer att avslutas under de kommande veckorna uppger Mutares. I fjol förvärvade de finska statsjärnvägarna VR Arrivas svenska verksamhet som nu drivs under namnet VR Sverige.

De danska och serbiska verksamheterna omsätter cirka 350 miljoner euro (nästan fyra miljarder kronor) och har omkring 2 500 medarbetare.

Verksamheten i Danmark omfattar även tåg- och båttrafik samt bildelningstjänster i Köpenhamn under namnet Share Now. Dessutom driver Arriva Danmark sedan många år ett yrkesutbildningscenter.

Mutares är ett börsnoterat private equity-holdingbolag med kontor i München (HQ), Amsterdam, Frankfurt, Helsingfors, London, Madrid, Milano, Paris, Stockholm, Wien och Warszawa. Företagets syfte är, skriver Mutares, att ”förvärva medelstora företag i speciella situationer, med bas i Europa, och som visar på betydande operativ förbättringspotential och säljs efter att ha genomgått en positionerings- och stabiliseringsprocess.”

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)