Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stark ökning för Iveco Bus

Iveco har inlett året med en kraftig ökning av orderingången på bussar. Foto: Ulo Maasing.

Den stora kontinentala fordonstillverkaren Iveco hade en 52-procentig ökning av orderingången på bussar under det första kvartalet i år, jämfört med samma period i fjol. Orderingången för elbussar mer än fördubblades. Det framgår av Ivecokoncernens kvartalsrapport som presenterades på torsdagsförmiddagen.

Ivecokoncernens omsättning uppgick under det första kvartalet till 3,4 miljarder euro (drygt 38 miljarder SEK), en ökning med 11,5 procent jämfört med samma period förra året. Lönsamheten förbättrades och rörelseresultatet uppgick till 162 miljoner euro (1,8 miljarder SEK) och nettoresultatet blev 63 miljoner euro (707 miljoner SEK).

Lönsamheten i bussverksamheten (Iveco Bus, Heuliez) särredovisas inte av Iveco som uppger att orderingången för bussarna ökade med 52 procent globalt och 38 procent i Europa. Elbussarna mer än fördubblade sin orderingång.

Bussleveranserna ökade globalt med 17 procent. I Europa var ökningen elva procent och i Latinamerika 54 procent.

Taggat som:

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)