Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvos största elbussorder hittills

Volvo Bussar har fått sin hittills största elbussorder. Brittiska Stagecoach har beställt totalt 189 Volvo BZL med karosser från MCV. Bild: Volvo Bussar.

Volvo Bussar har fått en rekordorder på elbussar . Det gäller i praktriken två order om totalt 189 elbussar till bussjätten Stagecoach i Storbritannien. Den ena ordern om 170 elbussar är den största elbussorder Volvo Bussar har vi redan i april rapporterat om (klicka här), men den har nu bekräftats officiellt av Volvo Bussar.

De 170 bussarna, 150 dubbeldäckare och 20 enplansbussar ska sättas i trafik i Stockport i närheten av Manchester.

Dessutom har Stagecoach beställt 19 elektriska enplansbussar för trafik i London. Sedan tidigare har Stagecoach levererat 25 enplans elbussar till Stagecoach i Skottland. Ytterligare 30 eldrivna dubbeldäckare från Volvo sätts i trafik i Cambridge den här månaden.

Samtliga bussar är byggda på Volvo Bussars nya elbusschassi BZL och försedda med karosser från egyptiska MCV. Volvo Bussar tecknade under våren avtal med det egyptiska företaget om produktion av Volvos elbussar för hela den europeiska marknaden.

– Stagecoach var för första kund i Storbritannien när det gäller Volvo BZL Electric, så det är en ära för oss att nu få leverera de här bussarna i stor skala, säger Anna Westerberg, vd för Volvo Bussar.

– Att stärka vårt partnerskap visar hur våra produkter och vår expertis kan bidra till att hjälpa kollektivtrafiken att minska utsläppen.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)