Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Vd lämnar Göteborgs Spårvägar

Hans Nilsson lämnar i augusti vd-posten på Göteborgs Spårvägar. Foto: Göteborgs Spårvägar.

Hans Nilsson lämnar i augusti vd-posten på Göteborgs Spårvägar för att istället bli vd för ett kollektivtrafikföretag i Saudiarabien. Han har varit vd för det kommunägda trafikföretaget sedan september 2019. Innan dess arbetade han bland annat inom Keolis, Arriva och Abellio.

– Jag har blivit rekryterad till ett utlandsjobb som ur ett är mycket intressant och attraktivt, både för mig och för min hustru. Som vd ska jag utveckla ett kollektivtrafikföretag på en växande kollektivtrafikmarknad. Detta i ett land som går en mycket utvecklande och spännande framtid till mötes, säger Hans Nilsson.

Han understryker att han trivs mycket bra med arbetsuppgifterna på Göteborgs Spårvägar och med sina medarbetare.

– Jag tror fortsatt stenhårt på Göteborgs Spårvägars spårvagnsframtid samt möjligheten att kunna leverera en hållbar spårvagnsresa i världsklass och jag vill tacka alla på Göteborgs Spårvägar för mycket gott samarbete under de snart fyra år som jag haft det fina uppdraget att leda bolaget. Min sista anställningsdag blir den 18 augusti och jag kommer att ge järnet fram tills dess!

Styrelsen för Göteborgs Spårvägar har påbörjat rekryteringen av en efterträdare till Hans Nilsson

Göteborgs Spårvägar drev fram till 2022 även busstrafik i dotterbolaget GS Buss AB.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)