Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

EvoBus blir Daimler Buses

EvoBus, med Mercedes-Benz och Setra bussar, byter namn till Daimler Buses. Bild: Daimler Buses.

Den 12 juli byter EvoBus GmbH namn till Daimler Buses. Det innebär att även EvoBus Sverige byter namn till Daimler Buses Sverige AB. Daimler Buses ingår i sin tur i Daimler Truck. Samtidigt byter EvoBus serviceverkstäder BusWorld Home namn till Daimler Buses Service Centers.

– Med EvoBus har vi varit mycket framgångsrika i nästan tre decennier och det är vi stolta över. Nu ser vi fram emot ett nytt kapitel som Daimler Buses GmbH. Vi har mycket framför oss och vi vill leda omställningen av vår bransch till utsläppsfri mobilitet och övertyga såväl kunder som medarbetare. Det nya namnet kommer att hjälpa oss att uppnå detta eftersom att jobba under varumärket Daimler Buses leder till en klar och tydlig kommunikation, säger Till Oberwörder, vd för Daimler Buses.

Mercedes-Benz Buses och Kässbohrer Setra gick för 28 år sedan samman under namnet EvoBus.

Namnändringen kommer att genomföras i hela Europa och gäller för alla nationella bolag. De tillhörande serviceverkstäderna, tidigare benämnda ”BusWorld Home”, kommer också att få ett nytt namn och från och med mitten av juli byta namn till Daimler Buses Service Centers.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)