Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Keolis lägger stororder hos Ebusco

Keolis har beställt 50 elbussar från Ebusco för sin trafik i Storstockholm. Ordern omfattar också en option på ytterligare 75 bussar. Bild: Ebusco.

Den holländska elbusstillverkaren Ebusco har fått en stororder på elbussar från Keolis Sverige. Ordern omfattar 50 elbussar samt en option på ytterligare 75 bussar. Bussarna ska sättas i trafik i Stockholmsområdet. Ordern gäller tolvmetersversionen av Ebuscos modell 3.0. De första 50 bussarna ska levereras under nästa år, medan de bussar som omfattas av optionen ska levereras 2025.

Bakgrunden är att Keolis nyligen vann SL:s stora upphandling av busstrafiken i Bromma, Solna, Sundbyberg och Sollentuna (klicka här).

Ordern till Ebusco följer på Keolis´ vinst av SL:s upphandling av busstrafik i bland annat Solna, Sundbyberg, Bromma och Sollentuna. Bild: Ebusco.

De Ebusco 3.0 tolvmetersbussar som Keolis har beställt kommer att vara utrustade med batteripaket på minst 350 kWh.

– Ebuscos innovativa buss passar utmärkt för vår ambition att minska vårt klimat- och miljöavtryck och Ebusco 3.0 har visat sig var det självklara valet på vår väg mot utsläppsfri trafik, säger Karl Orton, fleet manager vid Keolis Sverige.

– Det är glädjande att vi har kunnat säkra en betydande order för en storstad som Stockholm. Det här är vår första order från Keolis Sverige sedan vi tidigare har vunnit en order från Keolis i Danmark, säger Jonas Helsner, nordisk försäljningschef för Ebusco.

Tidigare har Ebusco fått stora svenska beställningar på elbussar till Svealandstrafiken i Örebro samt Connect Bus i Växjö.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)