Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

MAN större i maj än övriga tillsammans

MAN Lion´s City E dominerar bland de nyregistrerade bussarna i Sverige under maj. Det är dock inte bussar till Stockholm, som på bilden, utan till Keolis i Göteborg. Foto: Ulo Maasing.

Busstillverkaren MAN dominerar helt de nyregistrerade tunga bussarna i Sverige under maj i år. Under månaden registrerades sammanlagt 34 nya bussar från MAN, flertalet av dem elbussar i landet. Övriga bussmärken svarar för 22 nyregistrerade bussar över tio ton. Elbussarna dominerar. Det visar färska siffror från branschorganisationen Mobility Sweden.

Antalet nyregistrerade bussar, både lätta och tunga, var i maj 67 procent färre än samma tid i fjol och hittills i år 34 procent mindre än under fjolårets fem första månader. Nergången beror på när i tiden stora offentliga upphandlingar av stadsbussar äger rum samtidigt som beställningstrafiken av bland annat turistbussar inte kommit igång.

Totalt nyregistrerades under maj 85 bussar mot 260 i fjol, både tunga och lätta bussar inräknade. Av dessa var 56 tunga, jämfört med 253 i maj 2022.

Elbussarna dominerar bland de tunga bussarna med 31 MAN och 1 Volvo. Det stora antalet elbussar från MAN är huvudsakligen ledbussar till Keolis i Göteborg. Bland de lätta bussarna svarar Mellor för samtliga nyregistrerade elbussar.

Här är de nyregistrerade tunga bussarna under maj:
MAN 34
Mercedes-Benz 7
Neoplan 4
Volvo 4
Temsa 3
Setra 2
Scania 2

Nyregistrerade lätta bussar under maj:
Mercedes-Benz 15
Mellor 12
Iveco 2

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)