Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Elektrisk sommar i Göteborg

Göteborg får 63 nya elbussar i juni. Bild: Svenska Neoplan.

Det blir en elektrisk sommar i Göteborg. I samband med kollektivtrafikens tidtabellskifte den 19 juni kommer ytterligare 63 elbussar att börja trafikera stadens gator. Då kör totalt totalt 365 bussar i Göteborg, Mölndal och Partille på el.

De linjer i Göteborg som får elbussar i sommar är linjerna 19, 21, 56, 25, 759, 60, 61, 62 och 63.

– Elbussarna gör att vi kan skapa tystare och renare städer att bo och leva i. Från och med i sommar kommer två av tre stadsbussar i Västra Götaland att gå på el, vilket är ett stort steg i rätt riktning, säger Camilla Holtet, utvecklingschef på Västtrafik.

I Flextrafiken sätter Connect Bus in 44 Mellor Sigma 7 elbussar. Foto: Mellor.

I Flextrafiken sätts 44 nya elbussar från Mellor i trafik i sommar.

I samband med tidtabellskiftet ställer Västtrafik om kollektivtrafiken i Göteborg och flera linjer får nya körvägar. Fyra linjer läggs ner och åtta helt nya linjer tillkommer. Flera linjer får också nya resvägar. Syftet är att avlasta Brunnsparken som bytespunkt och göra det möjligt för fler att byta vid Stenpiren, Svingeln och Hjalmar Brantingsplatsen.

– Göteborg växer och vi behöver kunna möta ett ökande resande i kollektivtrafiken. För att möjliggöra för fler att resa hållbart behöver vi korta restiderna och skapa nya resmöjligheter, säger Camilla Holtet.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)