Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Svenska Neoplan växer vidare

Jocke Bay, vd för Svenska Neoplan: Detta stärker Neoplankoncernen.

Svenska Neoplankoncernen fortsätter att växa. På torsdagen förvärvade Neoplankoncernen, som svarar för import och försäljning av bland annat Neoplan och MAN bussar i Sverige, LVV Lastvagnsverkstaden i Örebro. LVV är sedan tidigare en väletablerad MAN servicepartner med mångårig erfarenhet av MAN lastbilar. Medarbetarna från LVV följer med i förvärvet.

– Detta stärker Neoplankoncernens nätverk med flera egna serviceanläggningar i Sverige. Med synergier tillsammans kommer LVV:s utveckling att stärkas framöver. Det här är ännu ett steg i vår utveckling, säger Svenska Neoplans vd Jocke Bay.

Han säger till Bussmagasinet att LVV också kommer att erbjuda service till busskunder i Örebroområdet.

– Vi ser att detta kommer att ge oss ökade möjligheter till utveckling av vår verksamhet och rusta oss för framtida förändringar i branschen med alternativa drivkällor och ny teknik. Att ingå i Neoplankoncernen kommer att stärka vår position framåt samt stärka varumärket MAN i vår region säger Johan Larsland en av delägarna i LVV.

Svenska Neoplan har sedan 1976 ansvarat för import och försäljning av Neoplan och sedan 2004 av MAN bussar i Sverige.

Företaget blev genom Neoplan Väst år 2006 auktoriserad MAN Servicepartner för MAN lastbilar i Västra Götaland. 2019 blev så Neoplan Väst auktoriserad återförsäljare för MAN lastbilar och transportbilar i Västra Götaland.

Den 1 augusti 2021 tog Svenska Neoplan över import och försäljning av MAN last- och transportbilar i Sverige. I den affären ingick att Svenska Neoplan tog över MAN Truck Center i Malmö som nu svarar för en betydande del av företagets bussverksamhet i Sydsverige.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)