Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tvättstopp för bussar på grund av torka

Får köra dammiga. Foto: Ulo Maasing.

Jönköpings länstrafik (JLT) har beslutat att bussar som kör för länstrafiken inte ska tvättas på orter där det råder brist på vatten, rapporterar Sveriges Radio P4 Jönköping. Stoppet gäller sommaren ut. Även den torra sommaren 2018 och förra sommaren stoppades tvättningen av bussarna.

– I de kommuner där det råder någon form av bevattningsrestriktioner slutar vi tvätta bussarna utvändigt. Däremot ska bussarna städas invändigt och vindrutor ska göras rena av säkerhetsskäl, säger Malin Hellsten, kommunikatör på JLT till SvT Jönköping.

I Jönköping används regnvatten för att tvätta bussarna.

– Vi sparar regnvatten och 90 procent återanvänder vi till tvätt, berättar Hellsten. Men regnar det inte och vi inte kan samla något regnvatten då tvättar vi inte i Jönköping heller, säger Malin Hellsten.

Länstrafiken överväger också att permanent sluta tvätta bussarna sommartid.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)