Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Gotlandsfärja ur trafik minst en vecka

M/S Drotten. Ur trafik åtminstone till 20 augusti. Foto: Destination Gotland/Hansa Destinations.

Destination Gotlands fartyg M/S Drotten som under fredagen drabbades av ett fel på drivlinan och propellern kommer åter i trafik tidigast den 20 augusti uppger rederiet. Fartyget ska läggas i torrdocka på varvet Fayard i Odense, Danmark, och inledde på söndagen färden dit.

När fartyget i fredags togs ur trafik räknade Destination med att trafiken skulle kunna återupptas den 16 augusti, men den tiden har nu alltså förlängts.

– Nästintill alla varv är för tillfället fullbelagda och därför har det dröjt med att kunna möjliggöra reparation av drivlinan. Fartyget behöver torrläggas för att vi ska kunna undersöka propellern och det är därför svårt att i dagsläget veta exakt hur lång tid som reparationen kommer att ta, säger Marcus Risberg, vd för Destination Gotland.

De två ordinarie fartygen M/S Visby och M/S Gotland kommer att trafikera både norra linjen till Nynäshamn och södra linjen till Oskarshamn med totalt 13 extra enkelturer under veckan.

M/S Drotten har seglat i Gotlandstrafiken sedan 2003. Destination Gotland uppger att man genomför löpande underhåll av alla sina fartyg. Vid årlig inspektion av fartyget i höstas som genomfördes av klassningssällskap fanns inga tekniska anmärkningar av drivlinan. Fartyget var planerat att gå till varv för årligt underhåll i slutet av september.

Taggat som: ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)