Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Överdäckad trafikled ger knutpunkt för kollektivtrafik

Visionsbild som visar överdäckningen av väg 222, Värmdöleden i Nacka. Vägen visas i riktning mot Värmdö. Copyright Mandaworks.

En ny, stor knutpunkt för kollektivtrafik planeras i Nacka kommun, sydost om Stockholm. I centrala Nacka ska Trafikverket och Nacka kommun bygga en 300 meter lång överdäckning av väg 222, Värmdöleden, ge plats för en ny, stor inbyggd bussterminal som ska ligga i direkt anslutning till tunnelbanan som nu byggs ut mot Nacka.

Samtidigt skapas en sammanhållen stadsmiljö i centrala Nacka, istället för att som nu delas i två delar med en högtrafikerad väg.

En ny inbyggd bussterminal planeras i direkt anslutning till tunnelbanestationen Nacka och därmed skapas en kollektivtrafiknod för byte mellan buss och tunnelbana. Vägsträckan flyttas dessutom en bit norrut.

Tunnelbanans blå linje håller på att byggas ut från Kungsträdgården och får tre nya stationer i Nacka. Nacka kommun planerar 14 000 nya bostäder och 10 000 arbetsplatser på västra Sicklaön, varav många ska byggas i området runt centrala Nacka.

Bildtext: Visionsbild som visar överdäckningen av väg 222, Värmdöleden. Vägen visas i riktning mot Värmdö. Copyright Mandaworks.

Taggat som: , , ,

1 kommentar »

  1. Vägen visas väl ändå i riktning mot Stockholm?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)