Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

IT-företag i kollektivtrafiken får nya ägare

Infotainment för bussresenärer är en av de produkter som MultiQ och Journeo levererar. Foto: Jounrneo.

IT-företaget MultiQ Denmark har fått nya ägare. Köpare är brittiska Journeo plc. MultiQ levererar lösningar för intelligenta transportsystem och infotaiment till bussföretag och trafikhuvudmän i såväl Sverige och Danmark liksom Island. Journeo levererar lösningar för intelligenta transportsystem (ITS) till kollektivtrafik, järnvägsföretag, städer och flygplatser.

Enligt ett pressmeddelande från MultiQ kommer företagets kunder att få tillgång till båda varumärkenas ITS-lösningar, från resenärsinformation och dynamiska system för kundinformation till system för fordonsteknologi och fleet management.

– Affären kommer att lägga grunden för en långsiktig tillväxt i regionen, skriver företaget.

Förvärvet omfattar MultiQ:s teknik och företagets team av specialister kommer att fortsätta arbeta från MultiQ:s huvudkontor i danska Århus. MultiQ och Journeo kommer också att fortsätta att att ha ett tekniskt team i Stockholm.

– MultiQ är en marknadsledare när det gäller att utveckla informationssystem för trafikföretag och myndigheter. De har en betydande experis när det gäller mjukvara för fleet management, resenärsinfo i fordon, realtidsinfo både inomhus och utomhus, säger Russ Singleton, vd för Journeo plc.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)