Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stark återhämtning för internationell turism

Den internationella turismen i världen återhämtar sig nu snabbt efter pandemikrisen. Foto: Ulo Maasing.

Den internationella turismen återhämtar sig nu snabbt från den djupaste kris som näringen gått igenom. Under fårets första sju månader hade den internationella turismen, mätt i antal ankomster, nått 84 procent av nivån innan pandemin. Under perioden januari – juli gjorde 700 miljoner turister internationella resor över hela världen. Det är 43 procent mer än under samma period 2022, enligt nya siffror från världsturismorganisationen UNWTO.

Starkast var utvecklingen i mellanöstern som är den enda region där den internationella turismen under årets första sju månader överträffade nivån från innan pandemin – och det med råge. I regionen låg den internationella turismen 20 procent över motsvarande period 2019.

Europa, som är världens största destinationsregion, nå¨dde 91 procent av nivån innan pandemin, främst tack vare en stark ökning av resandet inom Europa samt från USA. Afrika nådde 92 procent av nivån från innan pandemin och Nord-, Syd- och Centralamerika 87 procent. I Asien och Stilla Havsområdet var återhämtningen svagast och nådde 61 procent av nivån från 2019.

Taggat som:

Categorised in: Internationellt, Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)