Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Serietecknare om ovanor i kollektivtrafiken

En av de tio seriestripparna. Teckning: Max Gustafson.

Konsten att uppföra sig – eller inte uppföra sig – i kollektivtrafiken skildras av fem serietecknare på uppdrag av Västtrafik. Syftet är att på ett humoristiskt sätt uppmana resenärerna till eftertanke och hänsyn när de tar bussen eller tåget.

Att prata högt i mobilen med högtalaren på, hosta utan att hålla för munnen, behålla den stora ryggsäcken på eller inte erbjuda plats för den som behöver sitta är beteenden som många resenärer stör sig på.

Västtrafik har låtit fem serietecknare från Västra Götaland fritt tolka tio av de beteenden som vållar mest irritation hos medresenärerna i kollektivtrafiken. Det handlar om allt från högljudda mobilsamtal till ohämmade nysningar och smaskande matintag.

– Resultatet blev både roligt och tankeväckande. Alla serietecknare har en egen, utpräglad stil och de har tolkat situationerna på väldigt personliga sätt, säger Malin Bernhardsson, marknads- och kommunikationschef på Västtrafik.

De tio seriestripparna kommer synas i Västtrafiks digitala och sociala kanaler från den 13 september. Seriestripparna kommer också att ställas ut i Västtrafiks butiker samt på utvalda bibliotek och kulturhus i Västra Götalandsregionen från och med den 13 september.

Ytterligare en av de tio stripparna. Teckning: Johanna Larsson Pinedo.

Taggat som:

1 kommentar »

  1. Saknar man folkvett, så saknar man nog humor också?
    Men det är kul skämt för alla normala i kollektivtrafiken, ja så man får skratta åt eländet.
    😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)