Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Första bussarna på väg från Keolis till Ukraina

Nu är de första 30 bussarna på väg från Keolis Sverige till Ukraina. Foto: Keolis.

Nu är de första 30 bussarna från Keolis Sverige på väg till Ukraina. Keolis har sett över sin bussflotta och identifierat närmare 100 bussar som kan vara möjliga för donation till Ukraina. Majoriteten av bussarna har tidigare gått i trafik i Stockholmsområdet.

– Vårt syfte är att stödja en bättre fungerande kollektivtrafik i Ukraina. Vi inser vikten av kollektivtrafik som en grundläggande pelare i ett fungerande samhälle och bidrar gärna till detta genom att skänka bussar, säger Keolis tillförordnade vd Mikael Wågberg.

Bakgrunden är att det ryska anfallskriget på Ukraina bland mycket annat även leder till förstörda skolor och skolbussar. En förstörd skola innebär att skolbarnen behöver skjutsas till en alternativ skola, något som ställer krav på fler och längre skolbussar.

I våras meddelade Keolis att företaget ska skänka begagnade bussar till Ukraina och nu är de första 30 bussarna på väg.

Innan bussarna skickas till Ukraina genomgår de en översyn på Keolis verkstäder i samarbete med en rad partnerföretag: Exide, Svenska Bussglas, Huzells, Svensk bilprovning, GA Lindberg och B&B Nacka.

MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap säkerställer transporten av bussarna och samordnar kommunikationen med Ukraina.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)