Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Interbus: tio procent bättre än i fjol

Interbus rapporterar om en god återhämtning efter pandemin. Foto: Interbus.

Bussföretaget Interbus, med bas i Stockholm, ökade körningarna under årets första nio månader – januari-september – tio procent jämfört med föregående år. Men utvecklingen bromsas av bristen på bussförare, uppger företaget.

Enligt Interbus har efterfrågan under den viktiga sommarsäsongen varit stabil med resenärer framför allt från Sverige och Europa. Köruppdrag för turister från Asien och Amerika har dock minskat kraftigt jämfört med innan pandemin.

Under januari-september i år ökade körningarna med tio procent jämfört med förra året, vilket var en fyrdubbling jämfört med pandemiåret 2021.

– Det är framför allt på företagssidan som vi ökat. Konferenskörningar har ökat kraftigt igen och ligger på en högre nivå än innan pandemin. Det verkar finnas ett stort behov av träffas och mötas, säger Roger Mathiasson, vd på Interbus.

Företaget uppger att man räknar med stigande volymer framöver. Men bristen på förare är något man anser riskerar att hämma utvecklingen.

– Att vara busschaufför är något som passar många. Det är ett socialt jobb och man får se många vackra platser i landet. Det kan vara perfekt för 50-plussaren som tröttnat på sitt kontorsjobb och som vill göra något annat de sista åren i yrkeslivet, säger Roger Mathiasson.

Taggat som:

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)