Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bättre för Volvo Bussar

Särskilt bra har försäljningen av turistbussar gått, skriver Volvo Bussar i sin delårsrapport. Foto: Volvo Bussar.

Volvo Bussar ökade sin omsättning med sex procent under tredje kvartalet, jämfört med samma period i fjol. Samtidigt förbättrades lönsamheten kraftigt, från 99 till 340 miljoner kronor – en ökning med 245 procent. Rörelsemarginalen ökade från 2,0 procent det tredje kvartalet i fjol till 6,3 procent i år. Men bussarna släpar alltjämt efter Volvokoncernen som helhet som ökade omsättningen med 15 procent och rörelsemarginalen från 10,3 till 14,4 procent. Det framgår av AB Volvos kvartalsrapport som presenterades på onsdagsmorgonen.

Volvo konstaterar att under det tredje kvartalet var den globala efterfrågan på nya bussar god, särskilt när det gäller turistbussar. När det gäller stadsbussar fortsatt efterfrågan på elbussar att öka.

Jämfört med tredje kvartalet förra året ökade Volvo Bussar sin orderingång med sex procent till 1587 enheter, främst tack vare stora bussorder i Nordamerika och Storbritannien. Leveranserna ökad med fyra procent till 1 420 enheter.

Justerat för valuta ökade nettoomsättningen med sex procent till 5 386 miljoner kronor.

Av de totalt 1 587 bussar som Volvo sålde under det tredje kvartalet var 207 elbussar, en fördubbling jämfört med samma tid förra året. Hybridbussarna var endast två, jämfört med 55 i fjol.

Omsättningsmässigt var Nordamerika den överlägset största marknaden för Volvo Bussar.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)