Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Västanhede kör vid tågstopp i Bergslagen

Västanhede ska köra bussersättning när Tåg i Bergslagen drabbas av stopp. Foto: VR Sverige.

VR Sverige, som i december tar över tågtrafiken för Tåg i Bergslagen, har valt bussföretaget Västanhede som partner för ersättningstrafik med bussar. Genom avtalet, som gäller under perioden 2023 – 2028 blir Västanhede bussleverantör av ersättningstrafik till VR Tåg i Bergslagen. Samarbetet öppnar också möjligheter till helhetslösningar där både buss- och taxilösningar ingår.

– Vi är otroligt stolta över samarbetet med VR Sverige. etta samarbete ger oss också ett spännande nätverk och en ny utmaning som vi tror kan ge oss stora möjligheter framöver, säger Västanhedes vd och ägare Tomas Ramsell.

– Valet av Västanhede gjordes efter en omfattande utvärdering och där Västanhedes geografiska kännedom och viljan att hitta flexibla och funktionella lösningar var avgörande, säger Marcus Eddiesson, affärsområdeschef VR Tåg i Bergslagen.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)