Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Daimler ökade bussförsäljningen

Daimler Truck har ökat bussförsäljningen kraftigt. Foto: Ulo Maasing.

Daimler Truck ökade sin bussförsäljning med åtta procent under det tredje kvartalet, jämfört med samma tid förra året.  Det framgår av Daimler Trucks delårsrapport som presenterades på tisdagen. Samtidigt förbättrades lönsamheten kraftigt. Under årets första nio månader ökade Daimlers bussförsäljning med 24 procent, från 14 940 enheter förra året till 18 540 i år. I Daimler Trucks bussverksamhet ingår bland andra Setra och Mercedes-Benz bussar.

Under det tredje kvartalet i år sålde Daimler 6 789 bussar mot 6 283 samma tid förra året.

Omsättningen för Daimler Trucks bussverksamhet uppgick under kvartalet till 1,2 miljarder euro (drygt 14 miljarder SEK), en ökning med 26 procent jämfört med samma kvartal förra året. Rörelseresultatet förbättrades med tre procent till 70 miljoner euro vilket motsvarar 819 miljoner kronor.

Under årets första nio månader blev rörelseresultatet för Daimler Trucks bussverksamhet 112 miljoner euro, cirka 1,3 miljarder SEK. Rörelsemarginalen uppgick till 3,6 procent. Motsvarande tid förra året var rörelsemarginalen – 1,3 procent.

Samtidigt som bussarna ökade backade lastbilarna något när det gäller försäljningsvolymerna. Som helhet ökade Daimler Truck under kvartalet omsättningen till 13,9 miljarder euro (163 miljarder SEK) från 13,5 miljarder euro samma tid förra året. Rörelseresultatet blev 1,3 miljarder euro, 15,2 miljarder SEK.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)