Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina upptäcker skador med AI

Användning av AI kan minska driftstörningar. Foto: Ulo Maasing.

Bussoperatören Nobina ska använda AI, artificiell intelligens, för att upptäcka skador och underhållsbehov på sin bussflotta. Det sker genom avancerad kamerateknik som utvecklas av företaget Observit i samarbete med Nobina. Observit är ett av de ledande företagen i Norden när det gäller kameraövervakning.

Samarbetet mellan de båda företagen innebär att man tar ett stort steg framåt när det gäller användningen av AI inom kollektivtrafikbranschen. Genom att integrera Observits kamerateknik med Nobinas omfattande flotta av fordon, kommer de två företagen att arbeta tillsammans för att skapa en AI-lösning som kan effektivt upptäcka skador och underhållsbehov i realtid.

AI-lösningen innebär bland annat att man tidigt kan upptäcka potentiella skador. Det minskar i sin tur risken för olyckor och andra incidenter. Genom att förutsäga underhållsbehov kan Nobina optimera sina resurser och minska driftstörningar. Lösningen ger också minskade reparationskostnader och högre fordonstillgänglighet. Det gör i sin tur verksamheten mer kostnadseffektiv.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)