Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stark återhämtning för internationell turism

Kryssningspassagerare på väg mot sin shutätlebuss i Stockholm. Foto: Ulo Maasing.

Den internationella turismen i världen har nu återhämtat sig till nästan 90 procent av nivån innan pandemin. Enligt de senaste siffrorna från Världsturism-organisationen UNWTO gjordes det 975 miljoner internationella turistresor under årets första nio månader. Jämfört med samma period förra året är det en ökning med 38 procent. Starkast är återhämtningen i Mellanöstern, Europa och Afrika.

Under det tredje kvartalet nådde den internationella turismen, räknat i ankomster, 91 procent av nivån innan pandemin. Juli blev den hittills bästa månaden efter pandemins början med antalet ankomster var 92 procent av nivån 2019.

Ser man till perioden januari – september landar den internationella turismen i världen på 87 procent av nivån innan pandemin.

Mellanöstern är den enda region i världen där turismen under årets första nio månader var över nivån från innan pandemin. Rejält över: 20 procent.

Europa räknade under samma tid in 550 miljoner internationella ankomster. Det motsvarar 94 procent av nivån innan pandemin. De starka siffrorna beror främst på resande inom Europa samt resenärer från USA.

Afrika nådde under januari – september 92 procent av nivån innan pandemin medan Nord- Central- och Sydamerika nådde 88 procent. Siffrorna lyftes främst av resenärer från USA, i synnerhet till Karibien.

Asien och Stilla Havsregionen visar den svagaste återhämtningen och landade på 62 procent av nivån 2019.

Taggat som:

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)