Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tala om stororder: 7 100 skolbussar på ett bräde

Iveco Bus ska leverera 7100 skolbussar till Brasilien under två år. Foto: Iveco Bus.

Busstillverkaren Iveco Bus har tagit hem en spektakulär stororder på upp till 7 100 skolbussar. Det är den myndighet som har ansvaret för skoltransporter på landsbygden i Brasilien som har valt Iveco Bus som förstahands-leverantör av skolbussar under två år, 2024 och 2025. Enligt Iveco Bus uppgår ordervärdet till cirka 580 miljoner euro, cirka 6,6 miljarder kronor.

Upphandlingen gäller 3 600 skolbussar med en kapacitet för 44 elever vardera samt 3 500 bussar som kan ta upp till 59 elever. Bussarna ska vara byggda för transporter på landsbygden och på vägar som inte är asfalterade.

Iveco Bus har levererat skolbussar till den brasilianska landsbygden sedan 2009.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)