Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Elfordonstillverkaren Arrival i konkurs

Den innovativa brittisk-amerikanska elfordonstillverkaren Arrival begärdes på måndagen i konkurs. Foto: Arrival.

Den brittiska elfordonsutvecklaren och -tillverkaren Arrival begärdes på tisdagen i konkurs. Företaget har en längre tid haft ekonomiska svårigheter och avnoterades nyligen från Nasdaqbörsen. Konkursförvaltarna undersöker nu möjligheterna att finna köpare till företagets tillgångar, inklusive dess elbussplattform, mjukvara, intellektuella tillgångar samt erfarenheter från forskning och utveckling.

För de flesta i Sverige är Arrival okänt, men storföretag i fordonsindustrin som Hyundai och Kia har investerat miljardbelopp i Arrival. Arrivals affärsidé var att tillverka elbussar och andra elfordon i mikrofabriker på olika håll i världen.

I december 2021 började Arrival testa sin elbuss på en testbana. Siktet var då inställt på en marknadslansering under 2022. Företaget hade också ett avtal med Hitachi om att tillsammans utveckla laddinfrastruktur och digitala funktioner för Arrivals bussar. De båda företagen uppgav att de siktade in sig på marknaderna i Norden, Tyskland, Italien, Spanien och Storbritannien.

Men de ekonomiska svårigheterna tog överhanden.

Taggat som: ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)