Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fårbobuss blir Bergkvarabuss

Johan Salomon, affärsområdeschef för skolskjuts och beställningstrafik vid Bergkvarabuss. Foto: Ulo Maasing.

Bussföretaget Fårbobuss, som köptes av Bergkvarabuss i december 2019, blir nu en del av Bergkvarabuss. Hittills har de båda verksamheterna haft ett nära samarbete. I samband med integreringen avvecklar Fårbobuss sina paketresor från den 1 april.

– Fårbobuss är varmt välkomna in i Bergkvarabuss och vi ser fram mot att tillsammans fortsätta leverera fina reseupplevelser med buss under Bergkvarabuss varumärke, säger Johan Salomon, affärsområdeschef för skolskjuts och beställningstrafik vid Bergkvarabuss.

En del av Fårbobuss verksamhet har utgjorts av paketresor till privatmarknaden, främst i form av kryssningar med avgång från Stockholm. Enligt Bergkvavrabuss har de ekonomiska förutsättningarna för den verksamheten har ändrats. Därför kommer den att avvecklas från och med den 1 april.

– Fårbobuss blir en del av Bergkvarabuss och verksamheten i Oskarshamn kommer att finnas kvar, bortsett från paketresorna för privatmarknaden. Idag bedriver vi lokal busstrafik i Oskarshamn, till flera kunder och samarbetspartners, vilket vi kommer att fortsätta med, säger Tim Svensson affärschef Fårbobuss

Taggat som: , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)