Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

MTR:s saga i Sverige är slut

Tas över av Transdev. Foto: Mälardalstrafik.

Hongkongägda MTR försvinner ur Sverige. Efter att ha petats från pendeltågstrafiken i Stockholm, förlorat tunnelbane-upphandlingen, sålt MTRX till VR Sverige slås nu sista spiken i MTR:s svenska kista. Från den 16 juni tar Transdev över den regiontågstrafik som MTR kört i Mellansverige, Mälartågen, på uppdrag av Mälardalstrafik. Avtalet omfattar Mälartågs samtliga fem regionaltågslinjer. Avtalstiden är två år med möjlighet till förlängning i maximalt två år (ett plus ett år).

Tågresandet i Stockholm-Mälardalen ökar och under förra året gjordes 12,5 miljoner resor med Mälartåg. Samtidigt har störningarna i trafiken varit många och stora.

Mälardalstrafik och MTR har därför kommit överens om att det krävs en förändring och att nuvarande avtal ska avslutas i förtid.

Som en följd av det förtida upphörandet och för att skapa möjligheter för en fortsatt utveckling av Mälartåg tecknar Mälardalstrafik ett nytt avtal med Transdev, med stöd i EU:s kollektivtrafikförordning.

I enlighet med tillämplig lagstiftning kommer Transdev att erbjuda medarbetare som arbetar inom verksamheten anställning.

Parallellt med nödavtalet fortsätter Mälardalstrafiks arbete med en ny upphandling.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)