Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rekordstor förseningsnota för Västtrafik

Västtrafik betalade i fjol ut rekordbelopp i förseningsersättning till sina kunder. Foto: Ulo Maasing.

Västtrafik, som svarar för kollektivtrafiken i Västra Götaland, fick förra året betala ut 24 miljoner kronor till 185 000 resenärer på grund av försenade bussar och tåg. Aldrig tidigare har Västtrafik fått betala ut så mycket i förseningsersättning till sina kunder. Det rapporterar Sveriges Radio P4 Väst. Och det här året har inletts på samma sätt.

Malin Linekrans, kundservicechef vid Västtrafik säger till P4 Väst att mycket av förseningsersättningarna är väderrelaterade. Men även bristen på bussförare har bidragit till rekordnotan.

Snöovädret den 9 mars, stormen Hans i augusti samt det stora jordskredet i Stenungsund har bidragit till att många kunder har begärt förseningsersättning. Dessutom har förarbristen enligt Malin Linekrans främst under hösten och vintern orsakat indragna eller försenade bussturer som har gjort att många har begärt ersättning.

De busslinjer som kostat Västtrafik mest i förseningsersättning är linje 100 mellan Borås och Göteborg samt linje 841 mellan Uddevalla och Göteborg. Men mest kostade en tågsträcka.

Trenden fortsätter i år. Det stora snöovädret i januari har gjort att fyra av 20 budgeterade miljoner redan har betalats ut, uppger P4 Väst.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)