Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Västtrafik slår igen butiker

Den första mars kommer endast en av Västtrafiks tidigare nio butiker att finnas kvar. Foto: Ulo Maasing.

Den 1 mars stänger Västtrafik en rad av sina butiker med hänvisning till att de har få besökare. Tre butiker i Göteborg liksom Västtrafiks butiker i Borås och Trollhättan slår då igen dörrarna. Kvar blir butiken i Nils Ericson Terminalen i Göteborg.

Bakgrunden är att cirka 90 procent av Västtrafiks resenärer idag köper sina biljetter i appen Västtrafik To Go och bara en procent av biljetterna säljs i butikerna.

– Vi möter kundernas alltmer digitala vanor samtidigt som vi tar ansvar för att våra skattemedel används på ett sätt som kommer fler resenärer till nytta. Vi räknar med att spara ungefär 25-30 miljoner kronor per år genom att stänga butikerna, säger Västtrafiks försäljningschef Karin Wadmark.

Sedan 1 mars 2023 har Västtrafik successivt stängt sina butiker runt om i regionen. Från 1 mars 2024 kommer endast en av nio butiker att finnas kvar. Det är butiken på Nils Ericson Terminalen i Göteborg som kommer att bli ett kundcenter som kan hjälpa kunder med mer än bara biljettärenden.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)