Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fyra intresserade att ta över Van Hool

Van Hools fabrik i Koningshooikt, Belgien. Foto: Wikimedia Commons/Bert76.

Fyra aktörer är intresserade av att helt eller delvis ta över den krisande belgiska buss- och trailertillverkaren Van Hool. Det uppgav på långfredagen den flamländska arbetsmarknadsministern Jo Brouns för det belgiska radio- och TV-företaget VRT. ”Slutförhandlingarna med de potentiella kandidaterna för ett övertagande pågår nu”, uppgav Jo Brouns. Tidigare har det varit känt att tre aktörer är intresserade av Van Hool.

Enligt VRT är entreprenören Guido Dumarey, som i fjol köpte brittiska Mellor, liksom den holländska busstillverkaren VDL intresserade av att ta över, likaså den tyska trailertillverkaren Schmitz Cargobull. Namnet på den fjärde potentialla köparen är ännu inte känt.

Schmitz Cargobull är intresserad av att ta över Van Hools trailerproduktion, medan VDL uppges vara intresserat av bussdivisionen. Den fjärde aktören kan vara någon eller några av de banker som har beviljat stora krediter till Van Hool.

Klarthet i vem som tar över Van Hool väntas nästa vecka.

Taggat som:

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)